tisdag, april 18, 2006

DU BLIR VAD DU GÖR

Wasa bröds gamla slogan "du blir vad du äter" stämmer ännu mer ner det kommer till din träning och vilken typ av fighter du blir. Träna vad du vill bli bra på...
Om du är svag i benen och stark i över kroppen är det benen du ska jobba på i gymmet inte din bänk press. Är ditt fot arbete dålig är det dax att ut och springa och hoppa hopp rep.
Vill du sparka hårt ska du inte köra hård sparring du ska sparka säck och mitts. Något man lär sej i thailand är att skugg boxningen är ett mycket bra sett att fixa till sina combos och förbereda dej på att du kan missa, skugg boxningen är svårt och i början tycker många att det känns pinsamt eller konstigt, men ju bättre man blir ju bättre börjar man skugg boxas. Man kan nästan se på en kille om han är en bra fighter bara genom att se hans skuggboxning. Rör han sej hela tiden och har kraft i allt han gör blir han nog ingen lätt match för dej. En annan sak som är viktig är att inte skada din partner (har du ingen partner blir du inte bra)... ken shamrock (bilden) är känd för att köra hårt HELA tiden och man kan anta att han inte har många som vill köra med honom. Näää som man lärde sej i thailand och som många av dom bästa mma gymmen kör så är det reps som bygger en fighter. ska du sparras ska det vara lungt så du kan köra LÄNGE det är då du lär dej, självkart kan man variera sej men om man bara kör hårt hela tiden är det bara dom stora killarna som lär sej. Och om man ska hård dra det så lurar dom sej själva eftersom att dom blir vana att fuska och bara använda styrka och sin vikt, detta blir inge kul när dom möter en i sin egen storlek. Kör du mot någon mindre måste man slå av all styrka och bara gå på teknik och timeing... detta bygger en bra fighter och det var väl det vi ville bli eller?

Inga kommentarer: